Juridisk retorik

Oavsett om du står i rättssalen eller arbetar bakom ett skrivbord så är retoriska verktyg ett stort hjälpmedel i det dagliga arbetet. Det är inte så konstigt – i en stor del av juristens arbete krävs förmågan att övertyga.

Våra kurser och föreläsningar har anpassats efter juristers behov och fokuserar på att lära er kommunikativa tekniker för att bemästra exempelvis möten med klienter, förhandlingar och pläderingar inför rätten. Vi lär ut tekniker som både gör dig knivskarp i din argumentation, och hjälper dig att känna dig trygg i ditt dagliga arbete.

I alla våra pass kombinerar vi teoretiska perspektiv hämtade från såväl klassisk som modern teori tillsammans med praktiska övningar.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss på thmjretorik@gmail.com så berättar vi om våra olika pass eller skräddarsyr ett för dig och dina kollegor!

Politisk retorik

Inom politiken uppstår ofta situationer där effektiv kommunikation är avgörande. Här är det viktigt att kunna argumentera för sin sak, debattera mot motståndare och övervinna rädslan för talarstolen.

Rättorik erbjuder spetskurser och föreläsningar som är anpassade för förtroendevalda och de som har politiska uppdrag. Vare sig om ni är på lokal, regional eller nationell nivå kan vi hjälpa er att tillexempel bli tryggare i offentliga framträdanden, bli vassare på debattartiklar eller kunna övertyga både väljare och motståndare.

I våra politiska pass kombinerar vi teoretiska perspektiv hämtade från klassisk och modern teori tillsammans med en handfull övningar som hjälper att bryta er fria från tunghäftan.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss på thmjretorik@gmail.com så berättar vi om våra olika pass eller skräddarsyr ett för dig och dina kollegor!